zaterdag 4 oktober 2008

Achterhoekse mosterdsoep recept

Hier een eerste Achterhoeks recept voor ca. 2 pers

10 stappen bereiding:
1. In een pan 1 liter water aan de kook brengen met 2 bouilliontabletten.
2. Prei schoon maken en in zeer dunne ringen snijden.
3. Katenspek in zeer dunne reepjes snijden.
4. Katenspek in de koekepan met een beetje olie of margarine krokant bakken.
5. Katenspek op keukenpapier laten uitlekken.
6. De creme fraiche door de bouillion kloppen.
7. De mosterd er door roeren,daarna de soep weer op temperatuur laten komen.
8. De smeerkaas er door roeren tot het gesmolten is.
9. Al roerend alles binder toevoegen, en blijven roeren tot de soep gebonden is. De soep over de borden verdelen.
10. Als laatste de reepjes katenspek de prei en de peterselie over de borden verdelen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten - Bevat vlees.

Geen opmerkingen: